Karta menu
Przekąski zimne
Śledź w oleju lnianym z cebulką
Tatar z polędwicy wołowej z dodatkami
Przekąski gorące
Krewetki smażone na maśle czosnkowym w brandy
Gęsie żołądki na grzance czosnkowej w tłuszczyku gęsim z konfiturą śliwkową
Zupy
Żurek na gęsinie z ziemniaczkami, gęsim żołądkiem i jajkiem
Zupa borowikowa z łazankami
Rosół z makaronem
Dania mięsne
Policzki wołowe podane z kluskami śląskimi i bukietem grillowanej włoszczyzny
Polędwica z rusztu po angielsku z pieczarkami z frytkami
Gicz jagnięca duszona w sosie własnym, podana z buraczkami zasmażanymi i ziemniaczanym puree
Polędwiczka wieprzowa w sosie do wyboru: żurawinowy, serowy lub borowikowy z ziemniakami z wody
Schab z kostką z talarkami ziemniaczanymi
Żeberka w sosie pikantno – słodkim z ziemniakami opiekanymi
Sałatki
Pieczona pierś kacza, granat, filet z pomarańczy, rukola, winegret malinowy
Grillowany kurczak, pomidorki koktajlowe, kuleczki mozzarelli, rukola, sałaty, sos vinaigrette
Sałata, pomidory, ogórki, papryka, oliwki, ser kozi, sos winegret
Dania z ryb
Łosoś pieczony w sosie krewetkowym z ziemniakami z wody
Sandacz w sosie grzybowym z frytkami
Dania wegetariańskie
Placki ziemniaczane w sosie kurkowym
Pierogi ruskie (7 szt)
Dania z drobiu
Udko gęsie confit w sosie na śliwowicy podawane z kaszotto borowikowym i czerwoną kapustą
Pierś kacza w sosie malinowym podana z pieczonym jabłkiem i żurawiną
Pierogi z pieczoną gęsiną w sosie kurkowym
Dania dla dzieci
Nugetsy z kurczaka z frytkami z marchewką
Naleśniki z powidłami domowymi